FAQ
1. Dlaczego miód krystalizuje?
Miód krystalizuje dlatego że jest roztworem przesyconym, jest to naturalny proces i każdy miód musi skrystalizować.
2.Czy miód skrystalizowany ma gorsze właściwości od płynnego?
Miód skrystalizowanego ma takie same właściwości jak miód płynny
3. Jak długo można przechowywać miód i produkty pszczele?
Minimalny okres przydatności do spożycia to 3 lata ale nawet po tym okresie możemy jeść miód i produkty pszczele bez obawy o swoje zdrowie i właściwości tych produktów pod warunkiem że są dobrze przechowywane.
4.Czy wysyłka miodu jest bezpieczna?
Tak, paczki z miodem są pakowane tak aby żaden miód nie uległ uszkodzeniu.
5.Jaki jest czas oczekiwania na wysyłkę zamówionych produktów?
Zamówienia realizujemy na bieżąco i wysyłka następuje w ciągu 3 dni roboczych od zamówienia.
6.Jak przechowywać miód?
Miód przechowujemy w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
7. W jakiej temperaturze miód traci swoje drogocenne właściwości?
W temperaturze 42 stopni celsjusza produkty pszczele zaczynają tracić swoje właściwości.
8. Czy to prawda że miód można jest przy cukrzycy?
Miód ma bardzo wysoki indeks glikemiczny i bardzo szybko podnosi poziom cukru we krwi dlatego osoby z cukrzycą powinny uważać na miód.
9.Czy dzieci i kobiety w ciąży mogą jeść miód?
Dzieci poniżej 1 roku życia nie powinny jeść miodu. Dzieci starsze i kobiety w ciąży nie tylko mogą ale i powinny jeść miód.
10. Czym różni się miód kremowany od zwykłego miodu?
Miód kremowany jest bardzo długo miękki, ma konsystencję przypominającą kremy do smarowania chleba. Właściwości prozdrowotne są takie same.
11. Czy miody z owocami są naturalne?
Miody z dodatkami owoców liofilizowanych są całkowicie naturalne, owoce liofilizowane są pozbawione wody w procesie liofilizacji, przy czym nie tracą swoich naturalnych właściwości.